Thursday, July 18, 2024


Rabla pentru Electrocasnice sesiunea a doua: AFM a publicat un nou Ghid de Finanțare

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat un nou Ghid de Finanțare pentru a Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at octombrie 20, 2021

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat un nou Ghid de Finanțare pentru a Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante, cu scopul de a demara o a doua sesiune de finanțare. Valoarea voucherelor și produsele subvenționate rămân la fel ca în prima sesiune. Mai sunt 34 de milioane de lei de cheltuit.

Administrația Fondului pentru Mediu a publicat o variantă revizuită a Ghidului de Finanțare pentru Programul Rabla pentru Electrocasnice 2021 și a adus modificări Ordinului privind modificarea și completarea respectivului Ghid de finanțare ( Ordin nr 1.746). Se pregătește astfel de lansarea celei de a doua sesiuni a Programului, data urmând a fi publicată pe site-ul instituției. Nu apar modificări în modul de desfășurare a Programului, din perspectiva consumatorului final.

Perioada de organizare a sesiunii de înscriere în vederea validării comercianţilor se aprobă prin dispoziţie a preşedintelui Autorităţii, care se publică pe pagina de internet a Autorităţii cu minimum o zi înainte de data programată pentru deschiderea acesteia. Pe parcursul derulării programului se pot organiza mai multe sesiuni de înscriere.

Etapele sunt astfel aceleași ca și în anterioara sesiune.