Thursday, July 18, 2024


Trei din zece români au carduri de credit

Trei din zece români au carduri de credit, rezultă dintr-un sondaj Finzoom realizat în rândul utilizatorilor de internet din România….

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at octombrie 21, 2021

Trei din zece români au carduri de credit, rezultă dintr-un sondaj Finzoom realizat în rândul utilizatorilor de internet din România.


Potrivit sursei citate, majoritatea spun că au achiziţionat un astfel de card pentru a avea o rezervă de bani, iar când vine vorba de folosirea cardurilor de credit, achiziţiile cu plata în rate se află în topul preferinţelor. 30% din cei care au răspuns sondajului Finzoom au deja un card de credit, 70% au cel puţin un card de debit, în timp ce 24% dintre respondenţi spun că nu au niciun card.

Întrebaţi care a fost principala motivaţie pentru contractarea unui card de credit, cei mai mulţi au nominalizat nevoia de a avea acces la o sumă de rezervă (32%), pe locul doi fiind intenţia de a face achiziţii importante (de exemplu electrocasnice) cu plata amânată.

În ceea ce priveşte caracteristicile cardului de credit pe care românii le consideră cele mai importante, rata dobânzii se află abia pe locul 3 (18% dintre respondenţi), taxele şi comisioanele pe locul 2 (22% dintre respondenţi), iar pe primul loc este sistemul de rate fără dobândă – nominalizat de 25% dintre respondenţi. În prezent, oferta de pe piaţa din România include carduri de credit cu între 3 şi 24 de rate fără dobândă. Una dintre cele mai avantajoase oferte este cea a CEC Bank, care oferă până la 24 de rate fără dobândă clienţilor săi, la orice comerciant din ţară sau din străinătate.

La întrebările despre modul în care folosesc cardurile de credit, pe primul loc sunt achiziţiile de electrocasnice (19%), urmate de plăţile la supermarket (18%) şi achiziţiile online (17%). Doar 11% dintre respondenţi au spus că folosesc cardul de credit pentru retrageri de numerar, cunoscut fiind faptul că în cazul retragerilor nu se mai aplică beneficii, precum perioada de graţie, iar majoritatea băncilor percep dobânzi mai mari decât pentru plăţile la comercianţi.