Sunday, December 5, 2021


Care sunt restricțiile care ar putea intra în vigoare începând de luni în România

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a explicat joi în cadrul unei emisiuni televizate care sunt restricțiile care ar putea intra în…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 22, 2021

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a explicat joi în cadrul unei emisiuni televizate care sunt restricțiile care ar putea intra în vigoare începând de luni în România.

Cseke Attila a invocat restricțiile care vizează reducerea mobilității persoanelor nevaccinate, dar și despre obligativitatea certificatului verde pentru a merge la restaurant.

Vacanța elevilor care va începe din data de 25 octombrie, interzicerea evenimentelor private, portul obligatoriu al măștii în toate spațiile publice și necesitatea certificatului verde pentru participarea la o serie de activități sunt măsurile propuse și discutate, ce urmează să fie aplicate în România.

Accesul persoanelor la anumite activități neesențiale urmează să se facă în baza certificatului verde. Totodată, s-a luat în calcul și obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, măsură ce nu poate fi momentan luată de un guvern interimar, având în vedere că legea trebuie să treacă prin Parlament.

Măsura vacanței de două săptămâni, a elevilor va fi evaluată la finalul perioadei, iar dacă se va considera necesar, aceasta va fi prelungită, a precizat ministrul Cseke Attila.

Pe de altă parte, restricționarea evenimentelor precum nunți și botezuri, pentru toate categoriile de persoane va fi adoptată pentru că verificarea „la sânge” a certificatelor verzi de vaccinare nu este respectată în toate situațiile.

Practic toate evenimentele private, precum nunți, botezuri, aniversări, nu vor mai avea loc, iar barurile și discotecile nu vor mai putea funcționa.

Masca de protecţia va redeveni obligatorie în toate spaţiile.

Carantina de noapte, anunțată deja de președintele Klaus Iohannis, ar putea fi impusa pe toată durata săptămânii, dar încă nu e decisă ora de la care va fi aplicată.

Certificatul verde, în cazul celor vaccinați și trecuți prin boală, ar urma să fie folosit la accesul în diferite locuri publice, precum instituțiile de stat, dar magazinele alimentare ori farmaciile vor fi excluse.