Sunday, December 5, 2021


Poliţiştii băcăuani desfășoară activități de prevenire și combatere a răspândirii COVID – 19

Poliţiştii băcăuani continuă activităţile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 22, 2021

Poliţiştii băcăuani continuă activităţile desfășurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

 Activitățile au vizat, în special, zonele aglomerate, agenții economici, mijloacele de transport  în comun, verificarea persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, dar și portul măștii de protecție, scopul fiind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

În ultimele 72 de ore, au fost verificate 1034 de persoane aflate în carantină şi 624 în izolare. De asemenea, au fost controlate 1.650 de obiective/locaţii şi 366 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Totodată, pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii au acţionat pentru verificarea mijloacelor de transport de persoane, fiind oprite pentru control peste 1.000 de astfel de autovehicule.

 Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii băcăuani au aplicat, 198 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 54.000 lei, din care 179 de sancțiuni contravenționale în valoare de 21.500 lei ca urmare a nepurtării măștii de protecție, iar 11 ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control vor acționa în sistem integrat în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.