Thursday, July 18, 2024


Tânăr sancționat contravențional de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o stradă din comuna Măgura…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 24, 2021

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe o stradă din comuna Măgura sunt lăsați nesupravegheați doi câini din categoria câinilor periculoși.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, cele două exemplare canine aparțin unui tânăr de 28 de ani, din comuna Măgura. Totodată, a fost efectuat un control cu privire la condițiile de deținere a câinilor, precum și verificarea respectării legislației în vigoare referitoare la deținerea de exemplare canine din rase încadrate în O.U.G 55/2002 în categoria de câini periculoși.

Tânărul a fost sancționat contravențional de polițiști cu privire la nerespectarea obligației de identificare/microcipare a exemplarului deținut, nerespectarea obligației de înregistrare a câinelui din rasa periculoasă la unitatea de poliție în raza căreia este situat imobilul și pentru nerespectarea obligației de afișare la intrarea în imobil a unui avertisment Câine periculos.