Thursday, July 18, 2024


6 din 10 șomeri din România sunt trecuți de vârsta de 40 de ani

1 din 2 șomeri de la noi din țară abia dacă a terminat 8 clase. 6 din 10 români fără…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at octombrie 28, 2021

1 din 2 șomeri de la noi din țară abia dacă a terminat 8 clase. 6 din 10 români fără un loc de muncă sunt trecuți de vârsta de 40 de ani, iar cei mai mulți provin din mediu rural. În total vorbim de peste 256 de mii de români care se află în această situație și în evidența autorităților. În realitate, însă, numărul este mult mai mare.

Oficial sunt înregistrați peste 250 de mii de șomeri la nivel național.

Statul are o soluție pentru șomerii trecuți de o anumită vârstă, însă nu și atunci când vine vorba de creșterea locurilor de muncă.

Corina Scarlat – purtător de cuvânt ANOFM: Pentru aceste categorii de vârstă – peste 45 de ani și cei care mai au 5 ani până la pensie stimulăm și susținem încadrarea persoanelor în muncă, prin oferirea de subvenții a angajatorilor: de 2.250 de lei timp de 12 luni pentru fiecare persoană încadrată din evidențele agențiilor pentru ocuparea forței de muncă.

Pandemia, însă, a schimbat piața muncii.

Simona Mincu – platfomă de recrutare online: S-au dezvoltat foarte mult ofertele pentru zona de curierat, transport și logistică. Dacă în trecut aceste poziții presupuneau doar flexibilitate și carnet de conducere, acum acestea presupun și o mare responsabilitate din partea candidaților. Se caută foarte mult zona aceasta de persoane care își doresc să muncească și să aibă un venit în plus.

În momentul de față la nivel național, sunt disponibile peste 28 de mii de locuri de muncă.

Sursa: Digi24