Thursday, July 18, 2024


Ambulanța a ajuns să vină chiar și după 4 zile, din cauza numărului mare băcăuani care sună la 112 pentru testare COVID

Avalanșă de apeluri la 112 de la băcăuanii care vor să se testeze pentru Sars-Cov-2. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 29, 2021

Avalanșă de apeluri la 112 de la băcăuanii care vor să se testeze pentru Sars-Cov-2. Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Bacău susțin că sunt circa 250-300 de apeluri în fiecare zi doar pentru testare, iar capacitatea instituției este depășită.

Aura Crețu, managerul SAJ Bacău a declarat pentru Ziarul de Bacău faptul că în momentul de față sunt aproximativ 500 de persoane programate, la care ambulanța trebuie să ajungă pentru testare, iar în fiecare zi alte 250-300 de băcăuani sună la 112 și sunt redirecționați către ei.

Șefa SAJ a explicat că se face o triere în funcție de gravitatea cazurilor, iar cei cu simptome mai puțin grave sunt nevoiți să aștepte mai multe zile. Din cauza aglomerației, timpul de așteptare ajunge și la 4 zile.

„Sunt urgențele la care încercăm să ajungem imediat. Cei care declară simptome grave, iar apoi, mergem către ceilalți care se programează. Avem 8 echipaje zilnic care se ocupă doar de testarea COVID, însă fiecare testare este de durată. pe lângă teste, se efectuează dezinfecție, e o procedură întreagă și, din păcate, de durată. În afară de acest aspect, gândiți-vă că avem apeluri din tot județul, numai drumul până la pacienți durează destul de mult”, a declarat Aura Crețu.

Managerul SAJ Bacău a ținut să precizeze că nou înființatul punct de testare amenajat de Primăria Bacău la Spitalul TBC îi ajută foarte mult, preluând o parte dintre cazuri, la fel și medicii de familie înscriși în programul de testare.

„La începutul săptămânii trecute aveam 700 de persoane în așteptare, acum avem 500. Sperăm să ajungem la un timp de așteptare de maximum 24 de ore”, a mai spus Aura Crețu.