Sunday, July 14, 2024


Polițiștii din județul Bacău recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă specifică sezonului rece

În noaptea de 30 spre 31 octombrie a.c., România a trecut la ora de iarnă. În acest context, polițiștii din…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at octombrie 31, 2021

În noaptea de 30 spre 31 octombrie a.c., România a trecut la ora de iarnă. În acest context, polițiștii din județul Bacău recomandă tuturor participanților la traficul rutier să adopte o conduită preventivă, să tină cont de condițiile meteo specifice sezonului de toamnă, caracterizate de scăderea regimului termic, apariția precipitațiilor și fenomenului de ceață, la care se adaugă dificultățile legate de micșorarea perioadei diurne.

Polițiștii le recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată particularităților meteo, de drum și trafic.

Conducătorii de vehicule pe două roți (bicicliști, mopediști și motociliști) trebuie să conștientizeze riscul pe care îl presupune deplasarea în condiții de toamnă, având în vedere vizibilitatea scăzută și carosabilul alunecos. În acest sens, recomandăm evitarea deplasărilor în asemenea condiții, iar atunci acestea sunt necesare, să se asigure de funcționarea sistemelor de iluminare și semnalizare și să poarte vesta reflectorizantă.

Le recomandăm pietonilor să respecte cu strictețe regulile privind deplasarea pe drumul public. Să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitatea redusă. Să se asigure temeinic și să traverseze abia după ce sunt siguri că pot face acest lucru în condiții de siguranță! Aveți în vedere faptul că în condițiile unui carosabil alunecos, autovehiculele opresc mai greu.