Sunday, July 14, 2024


ZIUA VÂNĂTORILOR DE MUNTE sărbătorită în cadru restrâns la Tg. Ocna

În această perioada în orașul stațiune Tg. Ocna ar fi trebuit să se desfășoare a XVI-a ediție a manifestării dedicate…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 3, 2021

În această perioada în orașul stațiune Tg. Ocna ar fi trebuit să se desfășoare a XVI-a ediție a manifestării dedicate „ZIlLEI VÂNĂTORILOR DE MUNTE”. Din cauza pandemiei și a restricțiilor din această perioadă, acest eveniment se va desfășura într-un cadru restrâns, manifestările publice fiind anulate. Anunțul a fost făcut de primarul Cristian-Aurelian Ciubotaru pe pagina sa socializare.


În condițiile pandemice prin care traversăm, reglementate prin legislația în vigoare, manifestarea publică dedicată acestui eveniment s-a anulat.
În semn de respect și considerație pentru eroii corpului Vânătorilor de Munte, căzuți la datorie pentru neam și țară pe aceste meleaguri, alături de toți ceilalți eroi din primul război mondial, mâine 04 noiembrie 2021, împreună cu o delegație a Batalionului 22 Vânători de munte „Cireșoaia” din localitatea Sfântul Gheorghe sub comanda domnului colonel Vasile Popescu, vom depune coroane de flori și vom aprinde candele la cimitirul osuar din cartierul Poieni și la Monumentul situat în fața Schitului Eftimie cel Mare de pe dealul Cireșoaia. Preacucernicul părinte paroh al cartierului Poieni, Daniel Pintilie și părintele Claudiu Panțiru vor oficia o slujbă de pomenire. Va fi un ceremonial restrâns.
Cu încredere că vom traversa aceste vremuri, anul viitor ne propunem să organizăm un eveniment special dedicat sărbătoririi acestei zile.
Glorie, Vânătorilor de Munte ce reprezintă o specialitate militară a Forțelor Terestre Române, componentă a infanteriei.