Thursday, July 18, 2024


Incendiul în pădurea din comuna Oituz continuā sā se extindă. Peste 80 de pompieri, voluntari și angajați ai Ocolului Silvic se lupta cu flăcările

Peste 28 de hectare de litieră formată din pin, gorun şi fag sunt afectate de incendiul care a izbucnit, duminică,…

PublicatCurierul , in Actualitate , at noiembrie 4, 2021

Peste 28 de hectare de litieră formată din pin, gorun şi fag sunt afectate de incendiul care a izbucnit, duminică, în pădurea Ocolului Silvic Privat Oituz, iar pompierii intervin pentru a cincea zi consecutivă pentru stingerea flăcărilor, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.

‘Începând cu ora 8,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 41 de pompieri militari cu 10 mijloace de la ISU Bacău, 17 pompieri militari cu patru mijloace de la ISU Covasna, 18 lucrători, 4 voluntari şi cinci auto de la Ocolul Silvic Oituz şi şase voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz. În total sunt 58 de pompieri militari, 18 lucrători ai Ocolului Silvic şi 4voluntari. Suprafaţa afectată este de peste 28 hectare litieră pin, gorun, fag’, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Incendiul a izbucnit duminică, în jurul orei 15,00 iar de atunci pompierii au intervenit în ultimile trei zile pentru a stinge flăcările.

‘Intervenţia se dovedeşte a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale’, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Pentru cercetarea, identificarea şi înlăturarea elementelor de muniţie rămase neexplodată, ce pot pune în pericol forţele participante, la locul evenimentului s-a deplasat şi echipa pirotehnică a ISU Bacău, cu o autospecială pirotehnică.

Luni, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în sprijinul pompierilor a fost trimisă o aeronavă C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române configurată pentru stingerea incendiilor. AGERPRES/FOTO ISU BC