Thursday, July 18, 2024


FOTO: Batalionul 22 Vânători de Munte „CIREȘOAIA” a adus daruri și alimente sărmanilor din Onești

O delegație de ofițeri și militari din Batalionul 22 Vânători de Munte „CIREȘOAIA”- Sfântu Gheorghe, a poposit joi, 4 noiembrie,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație Social , at noiembrie 5, 2021

O delegație de ofițeri și militari din Batalionul 22 Vânători de Munte „CIREȘOAIA”- Sfântu Gheorghe, a poposit joi, 4 noiembrie, cu daruri și alimente, la Sediul Protopopiatului Onești.

Colaborarea strânsă între cele două instituții fundamentale ale statului: Biserica și Armata s-a conturat în ultimii ani în numeroase proiecte de comemorare și omagiere a jertfei eroilor neamului, precum și acțiuni umanitare și social-filantropice desfășurate în zonele istorice ale Cașinului, Oituzului și Trotușului, anunță Protoieria Onești.

Activitatea de ieri a constituit și un omagiu la 105 ani de la înființarea primei structuri de vânători de munte a Armatei Românie, tuturor eroilor vânători de munte care au luptat sub faldurile tricolore în cele două războaie mondiale.

Milostenia făcută de militari în numele eroilor a asigurat și astăzi derularea programelor Protopopiatului Onești destinate celor aflați în nevoie: „Prânzul Ștefanian” și „Masa Bucuriei”. , se arată intr-o postare de pe pagina Protoieriei Onești.