Monday, July 15, 2024


Avertizare meteo, vin ninsorile la munte!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 8, 2021

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului în zona montană înaltă pentru intervalul 8 noiembrie, ora 16 – 9 noiembrie, ora 20. Vremea se răceşte semnificativ începând din această seară. În zonele montane vor predomina ninsori, iar în zonele mai joase va ploua.

„Temporar va ploua, în general moderat cantitativ în sudul Transilvaniei, nordul Olteniei și al Munteniei, unde cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp și izolat 25…35 l/mp. Din a doua parte a nopții de luni spre marți (8/9 noiembrie), la munte, în special la altitudini de peste 1400 m,  va ninge și îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali local se va depune strat de zăpadă. În a doua parte a zilei de marți, 9 noiembrie, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60…70 km/h, iar zăpada va fi spulberată”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie.