Thursday, July 18, 2024


Articole de îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate de polițiștii băcăuani

În urma unui control economic efectuat de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Serviciul de Investigare…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 9, 2021

În urma unui control economic efectuat de către polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, s-a constatat faptul că la punctul de lucru al unei societăți comerciale din mun. Bacău, erau expuse spre comercializare un număr de 25 de articole de îmbrăcăminte pentru copii purtând însemnele unor mărci protejate.

Bunurile în cauză au fost indisponibilizate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, pentru stabilirea calității acestora și pentru determinarea eventualului prejudiciu cauzat titularilor drepturilor de proprietate industrială.

Din cercetări, polițiștii au stabilit că, o femeie de 40 de ani, din Bacău, ar fi oferit spre vânzare articolele de îmbrăcăminte pentru copii, produse ce s-au dovedit a fi contrafăcute, aspect confirmat de mandatarii autorizați pe teritoriul României ai titularilor mărcilor respective. Dosarul penal a fost înaintat unității de parchet cu propunere de trimitere în judecată.

Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă săvârșirea, fără drept, a faptei de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.