Wednesday, July 17, 2024


Echipamente și dispozitive de igienizare/dezinfecție de peste 13 milioane de lei vor fi cumpărate de Inspectoratul Școlar Bacău, printr-un proiect european

Unitățile de învățământ din mediul rural din județul Bacău vor beneficia de echipamente și dispozitive de igienizare/dezinfecție, dar și de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 9, 2021

Unitățile de învățământ din mediul rural din județul Bacău vor beneficia de echipamente și dispozitive de igienizare/dezinfecție, dar și de biocide și soluții de asigurare a igienei și dezinfecției, în urma unui proiect depus de Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

Proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 prin dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ preuniversitar de stat din județul Bacău”, depus de Inspectoratul Școlar Județean Bacău în parteneriat cu 87 de unități de învățământ din mediul rural a fost declarat admis, după verificarea administrativă și a eligibilității.

Bugetul total alocat este de 13.156.397,64 lei. Cu acești bani se vor achiziționa materiale consumabile și obiecte de inventar, după cum urmează:

– măști chirurgicale de protecție (de unică folosință): 7.058.360 bucăți;

– dezinfectant de mâini: 50.230 litri;

– dezinfectant pentru igienizarea/dezinfectarea obiectelor mici și a suprafețelor: 39.360 litri;

– dispensere pentru prosoape din hârtie: 1.156 bucăți;

– role prosoape din hârtie: 77.920 bucăți;

– săpun lichid: 36.100 litri;

– stații de igienizare (ce conțin dispensere cu senzor pentru dezinfectant, dispensere pentru șervețele și coșuri de gunoi): 553 bucăți;

– dispensere convenționale pentru dezinfectant /săpun lichid: 4.113 bucăți;

– dezinfectant pentru igienizare/dezinfectare de suprafețe/pardoseli: 51.600 litri.

Proiectul are ca obiectiv îmbunățățirea capacității de gestionare a crizei sanitare provocate de virusul SARS-CoV-2, prin dotarea corespunzătoare a unităților de învățământ de stat din județul Bacău și asigurarea unui mediu educațional sigur pentru elevi și profesori.

ISJ susține că 36.082 de elevi din județul Bacău și 3.859 de angajați în unitățile de învățământ din județul Bacău vor beneficia de proiect.

Din păcate, dotarea efectivă a unităților de învățământ cu materialele menționate va mai dura o perioadă. Urmează etapa de contractare și apoi semnarea contractului de finanțare, după care se va declanșa procedura de achiziție publică. Abia după aceea vor fi distribuite măștile, dezinfectanții și celelalte materiale.