Thursday, July 18, 2024


Ninge pe DN 12A, în județul Bacău, pe sectorul de drum Ghimeș (limită jud. Harghita ) – Comănești

Pe sectorul de drum Ghimeș (limită jud. Harghita ) – Comănești, ninge slab, temperatură -1°C. Se acționează cu autobasculantă echipată…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at noiembrie 9, 2021

Pe sectorul de drum Ghimeș (limită jud. Harghita ) – Comănești, ninge slab, temperatură -1°C. Se acționează cu autobasculantă echipată cu lamă și răspânditor de material antiderapant. Potrivit meteorologilor, la munte, în special la altitudini de peste 1.400 m, în cursul zilei de astăzi se vor înregistra ninsori, iar îndeosebi în Carpații Orientali și Carpații Meridionali, local, se va depune strat de zăpadă. În a doua parte a zilei, vântul se va intensifica pe crestele Carpaților Meridionali, unde vor fi rafale de peste 60-70 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

 DRDP Iași informează conducătorii auto că este pregătită să intervină pentru asigurarea viabilității drumurilor naționale din administrare pe timp de iarnă. În acest moment, sunt încheiate contracte subsecvente pentru activitatea de deszăpezire pentru toate cele nouă secții de drumuri naționale din subordine: Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Piatra Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Bârlad, Focșani și Galați. În baza acestora, la nivelul DRDP Iași se va interveni cu 125 de utilaje proprii și peste 360 de utilaje închiriate, în cea mai mare parte intrate deja în bazele de deszăpezire. Alte 114 utilaje pot fi închiriate la cerere.
De asemenea, în bazele de deszăpezire amenajate la nivelul districtelor sunt stocate în acest moment peste 38.000 t de sare, aproximativ 9.000 t de nisip, 150 t clorură de calciu și 27 t produs ecologic, cu precizarea că aprovizionarea se face gradual, în funcție de necesități și de capacitatea de stocare. Concomitent, sunt în curs de desfășurare acțiunile de montare a plaselor și panourilor parazăpezi, activitatea fiind condiționată în mod special de eliberarea terenurilor agricole de către proprietari.
Reamintim, meteorologii anunță pentru astăzi precipitații sub formă de ninsoare în zona de munte, în special la altitudini de peste 1.400 m, unde, local, se va depune strat de zăpadă.
Circulați cu atenție