Thursday, July 18, 2024


Un tânăr din Bacău a fost reținut de polițiști pentru mai multe infracțiuni la regimul rutier

Joi, 11 noiembrie a.c, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a…

PublicatCurierul , in Actualitate , at noiembrie 13, 2021

Joi, 11 noiembrie a.c, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

În fapt, la data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 19.50, o patrulă de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au depistat un tânăr de 29 de ani, din comuna Stănişeşti, care conducea un autovehicul sub influența alcoolului.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere faptul că acesta nu a putut prezenta permisul de conducere s-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliţiei Române, ocazie cu care s-a constatat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pasagerul din autoturism, un bărbat de 35 de ani, din județul Olt i-ar fi încredinţat autoturismul tânărului, deși cunoștea faptul că nu posedă permis de conducere.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea autoturismului unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Față de tânărul în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.