Thursday, July 18, 2024


Băut și fără permis, a condus un autoturism cu număr fals de înmatriculare

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Onești,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 15, 2021

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Biroului Rutier Onești, în timp ce executau serviciul de supraveghere şi control al trafic rutier pe raza localității au depistat cu aparatul radar un autoturism care avea montate plăcuțe cu nr de înmatriculare aparținând județului Brașov și care circula cu viteza de 87 km/h în localitate.

Echipajul de poliție a efectuat semnal regulamentar de oprire, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia până la ieşirea din mun. Onești spre Adjud, unde conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un copac aflat în afara părţii carosabile, rezultând doar pagube materiale. În urma verificărilor effectuate, polițiștii au stabilit că, la volanul autovehiculului era un bărbat de 36 de ani, din comuna Buciumi, care nu deţine permis de conducere. De asemenea s-a constatat faptul că plăcuțele de înmatriculare sunt atribuite unui alt autoturism.

Fiind testat cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulație a unui autoturism cu numere false.

Faţă de bărbatul de 36 de ani s-a luat măsura reținerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.