Saturday, December 3, 2022


Jandarmii băcăuani au acționat în zonele de interes piscicol

Șapte bărbați care pescuiau pe Lacul Galbeni, fără să dețină un permis valabil, au fost depistați ieri dimineață de jandarmii…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 16, 2021

Șapte bărbați care pescuiau pe Lacul Galbeni, fără să dețină un permis valabil, au fost depistați ieri dimineață de jandarmii băcăuani în urma unei sesizări primite de la echipa de monitorizare a Centrului Regional de Ecologie Bacău, fiind sancționați pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

De la începutul acestui an, în urma acțiunilor executate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău pentru combaterea braconajului piscicol, au fost aplicate aproximativ 380 de sancțiuni contravenționale, însumând amenzi de peste 80000 de lei.

Menționăm că peștele capturat cu încălcarea normelor legale în domeniu a fost repus, de fiecare dată, în mediul său natural.

Jandarmii băcăuani acordă o atenție deosebită protejării habitatelor piscicole naturale și acționează, independent sau în cooperare cu alte instituții cu atribuții în acest domeniu, pentru conservarea și exploatarea sustenabilă a resurselor acvatice vii.