Sunday, July 14, 2024


18 noiembrie marchează Ziua Europeană a Informării despre antibiotice

În perioada 18-24 noiembrie 2021 este sărbătorită Săptămâna Mondială a Conștientizării Antimicrobiene iar ziua de 18 noiembrie marchează Ziua Europeană…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Cultură și Educație Social , at noiembrie 18, 2021

În perioada 18-24 noiembrie 2021 este sărbătorită Săptămâna Mondială a Conștientizării Antimicrobiene iar ziua de 18 noiembrie marchează Ziua Europeană a Informării despre antibiotice.

Ziua europeană a informării cu privire la utilizarea antibioticelor este o iniţiativă europeană anuală în domeniul sănătăţii publice. Aceasta se desfăşoară pe 18 noiembrie în scopul informării cu privire la pericolul pe care îl reprezintă pentru sănătatea publică rezistenţa la antibiotice, precum şi cu privire la utilizarea prudentă a acestora. Datele cele mai recente confirmă că în întreaga Uniune Europeană numărul pacienţilor infectaţi cu bacterii rezistente este în creştere şi că rezistenţa la antibiotice este un pericol major pentru sănătatea publică. Utilizarea prudentă a antibioticelor poate contribui la stoparea dezvoltării bacteriilor rezistente şi la garantarea eficienţei antibioticelor pentru generaţiile viitoare.

La Iasi, evenimentul este marcat printr-o conferință digitală intitulată „În vremuri de Covid 19, uniți în prevenirea rezistenței bacteriene„realizata in cadrul programului Antibioticele Mileniului III de catre compania Antibiotice.

Evenimentul dedicat medicilor specialiști și farmaciștilor din România este moderat de dr Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătate Publică Iasi, iar printre temele dezbătute se numără: „Tendințe și provocări în terapia cu antibiotice la pacienții cu infecție SARS-Cov-2, „Pacientul cu infecție SARS-Cov-2 și antibioterapia în ambulatoriu, „Rolul şi implicarea farmacistului în recomandarea antibioticelor. Multirezistența bacteriană – problemă majoră de sănătate publică.