Wednesday, July 17, 2024


Prea multe accidente de muncă înregistrate de ITM Bacău

Cele 10 luni care s-au scurs din acest an s-au încheiat cu un bilanț trist în ceea ce privește accidentele…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 18, 2021

Cele 10 luni care s-au scurs din acest an s-au încheiat cu un bilanț trist în ceea ce privește accidentele de muncă. Astfel, pe parcursul celor 10 luni, nu mai puțin de 143 asemenea evenimente nefericite i-au fost comunicate Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău de către tot atâția angajatori.

Dar și mai îngrijorător este faptul că în perioada la care ne referim, 19 salariați și-au găsit sfârșitul la locul de muncă. Ceilalți 124 care au fost victime ale unui accident în timpul desfășurării activității ori al deplasării spre sau dinspre serviciu au intrat în incapacitate temporară de muncă.

Numai în octombrie, la ITM Bacău au fost înregistrate 15 accidente de muncă, transmise de către tot atâția angajatori. Din cele 15 astfel de evenimente, 4 s-au soldat cu decesul victimei. În urma cercetărilor întreprinse de către organele abilitate, s-a constatat că 2 dintre cei 4 salariați au murit din cauza unor boli de care sufereau (moarte patologică). Dintre ceilalți 2, unul lucra în construcții, iar celălalt era conducător auto și a decedat într-un accident rutier, în timp ce efectua un transport de persoane.

Cu un record absolut, însă, se înscrie luna iulie. În această lună s-au înregistrat 22 accidente de muncă, din care 5 s-au soldat cu decesul victimelor. Dar 3 dintre ele au murit tot din cauza unor afecțiuni pe care le aveau. Pe tot parcursul anului trecut au fost comunicate 111 accidente de muncă, din care 8 s-au soldat cu decesul victimei. Celelalte 103 au avut drept consecință incapacitatea temporară de muncă a salariaților implicați.