Sunday, July 14, 2024


Crucea Roșie Bacău mereu la datorie!

Începând cu 01 septembrie Crucea Roșie Bacău a demarat în Bacău un program de asistență și îngrijire socială pentru 60…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 19, 2021

Începând cu 01 septembrie Crucea Roșie Bacău a demarat în Bacău un program de asistență și îngrijire socială pentru 60 de persoane vârstnice, care va dura până în august 2022.
Acestor persoane în afară de rezolvarea unor probleme generate de vârstă și singurătate le sunt oferite lunar câte un pachet cu alimente de bază și carne în valoare de 50 de lei.


Începând cu luna octombrie s-a demarat în 10 școli (2830 elevi) din Bacău și 40 școli din județ (6620 elevi) programul Colgate de igienă și profilaxie dentară.
Copiii vor învăța cum să se spele corect pe dinți, ce periuță de dinți li se potrivește, de ce apar cariile și cum le pot evita, cum să se împrietenească cu medicul stomatolog. Pe lângă activitățile educative, vor fi oferite și mostre de pastă de dinți pentru copii și părinți, astfel încât aceștia să exerseze acasă, împreună, ceea ce au învățat la școală.
Proiectul este derulat în parteneriat, de Compania Colgate și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, și este parte integrantă a inițiativei globale Colgate Bright Smiles, Bright Futures™. Deși statisticile în ceea ce privește sănătatea orală sunt îngrijorătoare, prevenția poate face diferența. Spălatul pe dinți dimineața și seara, evitarea sau consumul redus de alimente care afectează dinții și mersul la stomatolog o dată la șase luni sunt câțiva pași pentru o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos pentru cât mai mult timp.

Începând cu luna noiembrie Crucea Roșie Bacău participă și la proiectul „Oxigen” pentru asistența pacienților internați la domiciliu cu forme ușoare de Covid. Personalul specializat al Crucii Roșii Bacău, format din asistenți medicali, îngrijitoare și infirmiere, desfășoară activități de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici sau diferite persoane care au nevoie de sprijin în derularea activităților zilnice. Din nefericire, înaintarea în vârstă sau afecțiunile medicale pot diminua autonomia funcțională, iar îngrijirea la domiciliu reprezintă o soluție viabilă pentru creșterea calității vieții.
De asemenea, Crucea Roșie Bacău continuă să asigure transportul pacienților la dializă și pentru diverse tratamente la spitalele din țară