Thursday, July 18, 2024


Deși a provocat eveniment rutier și era băut, s-a urcat din nou la volan sub influența alcoolului

La data de 20 noiembrie a.c, în jurul orei 20:30 polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că, pe strada…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at noiembrie 22, 2021

La data de 20 noiembrie a.c, în jurul orei 20:30 polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că, pe strada Calea Mărăşeşti din mun. Bacău s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din comuna Orbeni, în timp ce conducea un autoturism având direcţia de deplasare către strada Nicolae Bălcescu, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din Bacău. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorii autoturismelor implicate au fost testaţi cu aparatul etiltoest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 50 de ani şi 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru tânărul de 29 de ani.

În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fiindu-i reținut permisul de conducere fără drept de circulație.

La data de 21 noiembrie a.c., în jurul orei 00:45, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Răcăciuni, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu au observat pe DN2-E85, în extravilanul localităţii Răcăciuni, jud. Bacău, circulând pe direcţia Gheorghe Doja-Răcăciuni, un autoturism căruia nu-i funcţiona sistemul de iluminare şi care prezenta multiple avarii în partea din faţă.

Cu ocazia legitimării conducătorului auto, s-a stabilit faptul că acesta era tânărul de 29 de ani, din comuna Orbeni, care, fiind întrebat cu privire la avariile constatate şi defecţiunile sistemului de iluminare, a relatat verbal faptul că în seara zilei de 20 noiembrie a.c. a fost implicat într-un eveniment rutier pe raza mun. Bacău.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa: IPJ Bacău