Thursday, July 18, 2024


Nicolae Ciucă a fost din nou desemnat pentru funcția de premier

În urma consultărilor de la Palatul Cotroceni cu partidele care urmează să formeze coaliția de guvernare, care au început la…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 22, 2021

În urma consultărilor de la Palatul Cotroceni cu partidele care urmează să formeze coaliția de guvernare, care au început la ora 12:00, președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă să fie primul premier în cadrul rotației din coaliția PNL – PSD – UDMR.

În noul Executiv, PSD va avea nouă ministere (Finanțe, Apărare, Economie, Transporturi, Agricultură, Sănătate, Muncă, Cultură, Tineret și Familie), PNL opt ministere (Justiția, Interne, Externe, Investiții și Proiecte Europene, Energie, Educație, Digitalizare, Turism), iar UDMR trei (Dezvoltarea, Mediul, Sportul).

  • În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să constituim o coaliție solidă în parlament, astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic, cetățenii așteaptă stabilitate și soluții pentru a rezolva problemele create de pandemie și criza energetică., a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă.

USR nu a onorat invitația președintelui, Dacian Cioloș spunând că “partidul nu vrea să gireze acest simulacru de consultări”.