Vreme cu temperaturi între toamnă și iarnă – Curierul de stiri
Friday, April 19, 2024


Vreme cu temperaturi între toamnă și iarnă

Astăzi, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și sud-est vremea va fi caldă pentru…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 22, 2021

Astăzi, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și sud-est vremea va fi caldă pentru ultima decadă a lunii noiembrie.

Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în sud-estul teritoriului și în zonele montane și submontane, iar în rest, îndeosebi în prima parte a zilei, local va fi ceață sau nori de nivel jos. Noaptea, treptat, nebulozitatea se va extinde și temporar va ploua în general slab, în regiunile sud-vestice, centrale și nord-estice și pe arii mai restrânse în rest. În Carpații Orientali și pe crestele Carpaților Meridionali, dar posibil și în zona deluroasă din nordul Moldovei și în estul Transilvaniei se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în estul țării și în extremitatea de vest. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și 15 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade.

Mâine vremea se va răci față de ziua precedentă, chiar accentuat în regiunile sudice și sud-estice, astfel că în cea mai mare parte a țării valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice. Cerul va fi variabil în vest și nord-vest, iar în rest vor fi înnorări, mai persistente pe parcursul zilei, când va ploua slab în Muntenia și Dobrogea și pe arii mai restrânse în Moldova, Transilvania, Oltenia și sudul Banatului. În Carpații Orientali și Meridionali vor fi mai ales ninsori, slabe cantitativ, iar în primele ore ale zilei în zonele subcarpatice din Moldova si estul Transilvaniei mai sunt posibile precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări mai ales în prima parte a intervalului, în regiunile estice, sud-estice, trecător și în cele vestice, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -4 și 4 grade. Spre sfârșitul nopții, în zonele joase de relief, pe arii restrânse se va forma ceață.