Thursday, July 18, 2024


Cum va fi vremea până de Crăciun

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Vremea continuă să fie mai caldă în perioada următoare în…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 23, 2021

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Vremea continuă să fie mai caldă în perioada următoare în unele zone din țară. Sunt însă multe localități unde temperaturile scad și sunt așteptate precipitații.

În săptămâna: 22- 29 noiembrie 2021, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, potrivit meteorologilor. În majoritatea zonelor, valorile minime termice se apropie de 0 grade Celsius.
Vor fi precipitații puține în estul, sudul și centrul țării, în rest, regimul pluviometric fiind apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 29 noiembrie – 06 decembrie 2021. Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, dar și mai coborâte în vest, nord-vest și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Vor fi temperaturi negative de până la -6 grade.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, cu precădere în zonele montane.

Săptămâna 06 – 13 decembrie 2021. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 13 – 20 decembrie 2021. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.