Thursday, July 18, 2024


A sosit ultima serie de bilete la tratament balnear la Casa Județeaă de Pensii (CJP) Bacău.

La sfârșitul săptămânii trecute, Casa Județeaă de Pensii (CJP) Bacău a intrat în posesia biletelor la tratament balnear din ultima…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 24, 2021

La sfârșitul săptămânii trecute, Casa Județeaă de Pensii (CJP) Bacău a intrat în posesia biletelor la tratament balnear din ultima serie din acest an.

Pentru această serie, a XVII-a din anul 2021, CJP Bacău a primit 116 bilete, din care, așa cum era de așteptat, doar pentru 68 a fost depusă cerere, semnatarii dorind să meargă într-o stațiune în decembrie. Lor le-a fost alocat automat biletul solicitat și ar fi trebuit să se prezinte la CJP Bacău, pentru a-l cumpăra, până marți, 23 noiembrie.

Biletele rămase vor fi scoase la vânzare liberă. Cele 48 locuri disponibile sunt în stațiunile 1 Mai, Amara, Buziaș, Geoagiu, Pucioasa și Sarata Monteoru. La cupărarea biletului de la CJP Bacău, beneficiarii vor depune recomandarea de la medicul de familie sau de la cel de specialitate, pentru tratamentul balnear pe care îl vor urma. Persoanele cu dizabilități, pentru a beneficia de gratuitate, vor preznta și certificatul de încadrare în grad de handicap, precum și ”Programul individual de reabilitare și integrare socială”.

Acest document este eliberat de către Comisia Județeană de Evaluare a Persoanelor cu Handicap Adulte. Cei care își vor cumpăra un bilet vor pleca la tratament balnear în 1, 2, 3, 4 sau 5 decembrie, data fiind diferită în funcție de fiecare stațiune și hotel. Următoarea serie de bilete, din anul viitor, nu se știe când va fi alocată, dar, mai mult ca sigur, nu va veni mai devreme de luna martie. Această întârziere, însă, a fost aproape în fiecare an, iar acum, mai mult ca sigur, va nemulțumi mai puțini pensionari, pentru că accesul la tratament balnear este permis doar celor cu certificat verde.