Thursday, April 25, 2024


CAMPANIA umanitarā a onesteanului Mihai Zarzu, mediatizatā, în prime time la un post național de televiziune

Campania umanitara a onesteanului Mihai Zarzu, care an de an ajuta copiii sau persoanele vârstnice , a fost prezentata în…

PublicatCurierul , in Actualitate , at noiembrie 26, 2021

Campania umanitara a onesteanului Mihai Zarzu, care an de an ajuta copiii sau persoanele vârstnice , a fost prezentata în cadrul stirilor Pro TV.

Redam mai jos materialul apărut pe site-ul protv.ro

„Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Oneşti, județul Bacău, a adus bucurie pe chipul unor bătrâni rămaşi singuri pe lume.

Cu ajutorul unor prieteni generoși a adunat bani și a plătit un coșar să le verifice sobele. Mai mult, le-a cumpărat şi alimente. Oamenii cu lacrimi în ochi abia dacă și-au găsit cuvinte să îi mulţumească tânărului binefăcător.

Mihai a început să ajute oamenii nevoiași în urmă cu șapte ani. De doi ani a reușit să înființeze și o asociație. Acum, în prag de iarnă, a hotărât ca banii din donații să îi folosească pentru curățarea hornurilor de la casele unor bătrâni singuri, cărora rar le mai deschide cineva poarta.

Mihai Zarzu, organizator SufletEşti: „Noi ne-am propus să îi ajutăm pe bătrâni pentru că majoritatea sunt singuri și am zis înainte de sărbători, pe lângă alimente, să îi ajutăm la sobe. Noi primim foarte multe cazuri când ard casele”.

Hornurile, care nu au mai fost de mulți ani curățate, erau un adevărat pericol pentru casele bătrânilor, spune coșarul.

Reporter: De cât timp nu ați mai curățat hornul?
Aglaia Pârjol: Pai ani mulți de când a luat foc.

Reporter: Cât de periculoase sunt instalațiile vechi neverificate?
Daniel Popa, coşar profesionist: Sunt foarte periculoase mai ales când sunt curățate cu persoane neutorizate. Vedeți aici cine i-o fi curățat a băgat spumă la coş. Este înfundat aproape de tot. O să curățam și soba.

Cu banii donați către asociația de binefacere, Mihai a renovat până acum mai multe case, a dus rechizite copiilor sărmani și alimente familiilor sărmane.”

Puteți vedea video aici