Wednesday, July 17, 2024


Lionel Messi a câştigat Balonul de aur 2021

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul ”Balonul de Aur”, pentru cel mai bun jucător al…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at noiembrie 30, 2021

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul ”Balonul de Aur”, pentru cel mai bun jucător al anului, decernat, luni, la Paris, în cadrul galei organizate de revista France Football.

Atacantul Robert Lewandowski a fost recompensat cu un nou trofeu, pentru cel mai prolific marcator al anului, în urma golurilor înscrise pentru Bayern Munchen şi naţionala de fotbal a Poloniei, luni seara, la Paris, în cadrul Galei premiilor ”Balonul de Aur”.

Fotbalistul spaniol Pedri, de la FC Barcelona, a fost desemnat câştigătorul Trofeului Kopa, pentru cel mai bun tânăr jucător sub 21 de ani în acest an, luni, la Paris, în cadrul ceremoniei Galei ”Balonul de Aur”, organizată de revista France Football.

Pedri le succede în palmares francezului Kylian Mbappe (2018) şi olandezului Matthijs de Ligt (2019), după ce în 2020 nu s-a acordat premiul din cauza pandemiei Covid-19.

Spaniola Alexia Putellas, câştigătoarea Ligii Campionilor la fotbal cu FC Barcelona, a cucerit, luni, premiul ”Balonul de Aur” la feminin, decernat la Paris de revista France Football.

Putellas şi-a adjudecat ”Balonul de Aur” feminin, ajuns la ediţia a treia, şi pentru titlul obţinut în Spania şi Cupa Reginei. Fotbalista a primit trofeul din mâinile atacantului francez Kylian Mbappe.

Iată clasamentul complet pentru Balonul de Aur 2021:

1. Messi

2. Lewandowski
3. Jorginho
4. Benzema
5. Kante
6. Ronaldo
7. Salah
8. De Bruyne
9. Mbappe
10. Donnarumma