Thursday, July 18, 2024


Trei dintre românii repatriați marți din Africa de Sud au fost confirmați cu Covid, în urma testelor PCR

O aeronavă Tarom, trimisă special de guvern, a repatriat marți din Africa de Sud cetățenii blocați în această țară, după…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 1, 2021

O aeronavă Tarom, trimisă special de guvern, a repatriat marți din Africa de Sud cetățenii blocați în această țară, după oprirea zborurilor, în contextul identificării noi tulpini a coronavirusului, Omicron.

Unul dintre jucătorii echipei de rugby de la Baia Mare și alți doi pasageri ai cursei speciale au fost confirmați cu Covid, în urma testelor PCR. Se vor face secvențieri genetice pentru a determina dacă este vorba de tulpina Omicron.

Sportivul de la Baia Mare a fost internat în spital, chiar dacă nu are simptome și, la fel ca toți colegii săi, era vaccinat anti-Covid. Ministerul Sănătății informează că acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul “Cantacuzino” din București, pentru a determina tipul de tulpină Covid cu care a fost infectat.

Pe lângă cei 29 de sportivi și membrii ai delegației echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, în aeronava Tarom s-au aflat în toal 70 de persoane, 46 de români și 24 de cetățeni străini.

Au aterizat marți la Baza 90 de la Otopeni, au fost testați cu teste rapide, care au ieșit toate negative. Tot ieri, le-au fost prelevate probe pentru testarea RT-PCR și, potrivit informațiilor Biziday, alți doi români, aflați în carantină la București, au avut rezultat pozitiv.

Toate probele pozitive, atât de la București cât și de la Baia Mare, vor fi secvențiate genetic pentru a determina tipul de tulpină Covid.