Wednesday, July 17, 2024


Catastrofă evitată datorită intervenției rapide a jandarmilor la Dărmănesti

Intervenția promptă a jandarmilor a preîntâmpinat explozia a 13 butelii care conțineau 300 l de gaz, într-un centru de butelii…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 9, 2021

Intervenția promptă a jandarmilor a preîntâmpinat explozia a 13 butelii care conțineau 300 l de gaz, într-un centru de butelii din localitatea Dărmănești, județul Bacău.

Miercuri, 8 decembrie a.c., în jurul orei 12.30, membrii un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău care se afla în misiunea de asigurare a ordinii și siguranței publice pe raza localității Dărmănești din județul Bacău, au observat un nor gros de fum care se ridica printre casele din apropiere, indicând producerea unui incendiu.

S-au deplasat de urgență în zonă, știind foarte bine că, în astfel de cazuri, fiecare minut contează pentru împiedicarea unei catastrofe.

Cele 13 butelii, încărcate fiecare cu 11 kg de gaz, depozitate în lateralul casei în flăcări, au fost scoase rapid de jandarmi și duse într-o zonă sigură, după care s-au întors și au scos din curte, în afara pericolului, animalele din gospodărie și s-au asigurat că drumul de acces nu este blocat pentru a facilita accesul pompierilor.

Din fericire nimeni nu a avut de suferit de pe urma producerii acestui incendiu, pompierii ajunși la fața locului lichidând rapid incendiul.