Thursday, July 18, 2024


„Era Merkel” a luat oficial sfârşit. Olaf Scholz este noul cancelar al Germaniei

Olaf Scholz a fost votat de parlamentarii germani din Bundestag și a depus jurământul, fiind astfel confirmat în funcția de cancelar…

PublicatCurieruldeOnesti , in Actualitate , at decembrie 9, 2021

Olaf Scholz a fost votat de parlamentarii germani din Bundestag și a depus jurământul, fiind astfel confirmat în funcția de cancelar al Germaniei. În vârstă de 63 de ani, social-democratul Scholz va conduce un guvern de coaliție care preia responsabilitatea guvernamentală federală de la Angela Merkel după 16 ani de mandat, transmite Deutsche Welle.

Predarea puterii marchează încheierea carierei politice întinsă pe 31 de ani a Angelei Merkel. Noua alianță reprezintă, de altfel, sfârşitul celor mai bine de 16 ani de guvernare ai Angelei Merkel, care a ales să nu mai candideze pentru un alt mandat. Merkel a gestionat unele dintre cel mai grave crize de la începutul secolului XXI prin care a trecut Germania şi Europa: criza zonei euro, criza migraţiei, dar şi Brexitul.

Votul de dimineață din Parlamentul federal al Germaniei a fost secret și fără dezbateri, fiind considerat o simplă formalitate.