Thursday, July 18, 2024


Bilanț de weekend – 23 de permise reținute de polițiștii băcăuani pentru depășirea vitezei legale

În cadrul activităţilor desfăşurate, în weekend-ul trecut, de către poliţiştii rutieri, au fost aplicate 540 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea,…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 14, 2021

În cadrul activităţilor desfăşurate, în weekend-ul trecut, de către poliţiştii rutieri, au fost aplicate 540 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, polițiștii au reținut 52 de permise de conducere, au retras 15 certificate de înmatriculare şi au constatat 7 infracţiuni. În perioada 10-12 decembrie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii rutieri au efectuat peste 650 de testări cu aparatul etilotest și drugtest conducătorilor auto, fiind constatate 4 infracțiuni de conducere sub influența alcoolului. Totodată, polițiștii au reținut 23 de permise de conducere șoferilor care au încălcat viteza legală admisă pe anumite sectoare de drum. De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, au aplicat 540 de contravenții, din care 182 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru abateri de la regimul legal de viteză. 52 de permise de conducere au fost reținute de polițiști și retrase 15 certificate de înmatriculare.

Reamintim că, polițiștii acționează zilnic, pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.