Thursday, July 18, 2024


Grup Șerban Holding a atras aproape 13 milioane de lei de la investitori

Grup Șerban Holding (GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunță închiderea cu succes, încă din…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Economie Social , at decembrie 14, 2021

Grup Șerban Holding (GSH), companie antreprenorială românească activă în mai multe domenii din agricultură, anunță închiderea cu succes, încă din prima zi, a plasamentului privat pentru acțiunile sale, în urma căruia a atras suma de 12,7 milioane de lei de la investitori. Suma atrasă va fi utilizată pentru planurile de extindere a afacerilor grupului la nivel național. Grupul are în vedere listarea acțiunilor sale pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) la începutul anului 2022.

Grup Șerban Holding și-a început activitatea în anul 1994 în Onești.

În plasamentul privat care a început pe 8 decembrie, aproape șase milioane de acțiuni au fost vândute investitorilor la un preț de 2,12 lei pe acțiune.

Capitalul atras în plasamentul privat va contribui la continuarea proiectelor de dezvoltare ale grupului – investiții în sisteme de irigații, dezvoltarea legumicolă în rotație cu cultură mare, dezvoltarea practicilor de agricultură regenerativă, dezvoltarea capacităților de depozitare, dezvoltarea de cantități de depozitare în condiții de temperatură și umiditate controlată pentru legume, extinderea suprafețelor de creștere de păsări și achiziția unei noi linii de panificație și lansarea de noi produse de panificație proprii.

În anul 2020, Grup Șerban Holding a înregistrat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 311,8 milioane de lei și un profit net de 24 milioane de lei. Pentru anul 2021, grupul estimează venituri de 330 milioane de lei și un profit net de 24,6 milioane de lei.

Sursa:desteptarea.ro