Wednesday, July 17, 2024


Primarul Neghinā REDUCE pentru a doua oară în acest an, datoria publică a Municipiului Onești. Va propune consilierilor locali, rambursarea anticipată a încă 2.000.000 lei dintr-un credit accesat de administrația Lemnaru, în urmă cu mulți ani, pentru „celebrele” centrale de cartier

Miercuri, 15 decembrie 2021, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, Laurențiu Neghinā, primarul municipiului Onești va propune spre aprobare…

PublicatCurierul , in Actualitate , at decembrie 14, 2021

Miercuri, 15 decembrie 2021, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, Laurențiu Neghinā, primarul municipiului Onești va propune spre aprobare un proiect de hotărâre privind rambursarea anticipata a sumei de aproximativ 2.000.000 lei dintr-un credit contractat de primărie în anul 2006.

Este a doua astfel de inițiativa a primarului Neghinā, după ce luna trecutā, edilul a mai achitat, tot anticipat, suma de 4.165.000 de lei tot dintr-un credit al municipalității.

„Principalul obiectiv al municipiului Onești o reprezintă utilizarea eficienta a fondurilor proprii și realizarea de investiții de interes local, care vor conduce la creșterea calității vieții locuitorilor”, a declarat Laurențiu Neghinā.

Desi au existat multi sceptici în ceea ce privește buna gestionare a bugetului local de către administrația Neghinā, se pare ca Primăria Onești termina anul pe plus. Pe langa zecile de investiții în infrastructura pietonala și rutieră realizate cu fonduri de la bugetul local, achitarea anticipata a peste 6.000.000 de lei din credite, primăria oneșteană încheie 2021 și cu un excedent bugetar de 8.000.000 lei, bani ce vor fi folosiți anul următor pentru cofinanțările proiectelor pe fonduri europene, dar și pentru achiziționarea  de noi utilaje pentru continuarea lucrărilor de infrastructura în Onești.