Wednesday, July 17, 2024


Polițiștii băcăuani au protestat în fața prefecturii

Nemunțumiți de actuala lege a salarizării, polițiștii din județul Bacău, împreună cu cei din sistemul penitenciar, s-au alăturat colegilor lor…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 15, 2021


Nemunțumiți de actuala lege a salarizării, polițiștii din județul Bacău, împreună cu cei din sistemul penitenciar, s-au alăturat colegilor lor din întreaga țară și au protestat ieri în fața Prefecturii Bacău.

Prin aceste proteste, spun sindicaliștii, polițiștii  vor să-i determine pe guvernanți să respecte Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

În cazul în care legea nu va fi aplicată, polițiștii spun că sunt deciși să refuze efectuarea muncii suplimentare începând cu 1 ianuarie 2022 și să mai efectueze sarcini/atribuții (COVID19) pe care nu le au în fișa postului.

Efectele acestor proteste se văd deja, după ce, de câteva zile, mii de poliţişti din toată ţara refuză să mai dea amenzi. Celor prinşi că au încălcat legea le dau doar avertismente. S-au adunat mii de procese verbale care indică faptul că poliţişti din mai toate judeţele ţării protestează prin acordarea de avertismente scrise sau chiar verbale.

Cele mai multe sancţiuni se aplică de regulă vitezomanilor sau celor care nu poartă centura sau măşti sanitare.

Sursa:jurnalfm.ro