Spitalul din Onești a intrat pe lista celor care desfășoară acțiuni prioritare pentru tratamentul pacienților critici AP-ATI – Curierul de stiri
Wednesday, February 21, 2024


Spitalul din Onești a intrat pe lista celor care desfășoară acțiuni prioritare pentru tratamentul pacienților critici AP-ATI

Conducerea Spitalului Municipal” Sf Ierarh Dr Luca” Onești” se preocupă permanent de modernizarea infrastructurii spitalicești și perfecționarea cadrelor medicale cu…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at decembrie 29, 2021

Conducerea Spitalului Municipal” Sf Ierarh Dr Luca” Onești” se preocupă permanent de modernizarea infrastructurii spitalicești și perfecționarea cadrelor medicale cu scopul declarat de a crește calitatea actului medical oferit pacienților.

Profitând” de pandemie și de faptul că spitalul oneștean a fost spital suport COVID-19, conducerea unității medicale a făcut o solicitare de includere într-un program AP-ATI, care înseamnă un alt nivel în tratamentul pacienților critici și decontarea unor servicii de terapie intensivă care nu se suportă de casa de sănătate.

Ca urmare a acestui demers, Spitalul Municipal” Sf Ierarh Dr Luca” Onești se numără printre cele 10 spitale din țară care vor fi incluse pe lista unităților care desfășoară acțiuni prioritare pentru tratamentul pacienților critici din secțiile de anestezie și terapie intensivă (AP-ATI) în perioada 2019-2023.

Măsura este cuprinsă într-un proiect de ordin elaborat de Ministerul Sănătății, care completează ordinul ministrului sănătăţii nr. 5/2020 (privind aprobarea de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienţilor din secţiile ATI adulţi/copii şi terapie intensivă nou-născuţi).

Noul proiect de ordin prevede introducerea a zece noi unități sanitare pe lista celor care desfășoară AP-ATI: Spitalul Militar de Urgență “dr. Alexandru Gafencu” Constanța, Spitalul Municipal Onești, Spitalul “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, Spitalul Clinic de Copii “dr. Victor Gomoiu” București, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Iași, Spitalul Orășenesc Mioveni, Spitalul Municipal Medgidia, Spitalul Municipal Orăștie, Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești și Spitalul Municipal Blaj.

Acțiunile prioritare pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile ATI adulți/copii și terapie intensivă nou-născuți (AP-ATI) se adresează pacienților critici din secțiile ATI adulți/copii și terapie intensivă nou-născuți, finanțând costurile specifice pentru tratamentul acestor pacienți care nu pot fi acoperite din fondurile obținute pe baza contractelor cu casele de asigurări județene și Casei de Asigurări de Sănătate a Armatei, Ordinii Publice, Siguranței Naționale și Autorității Judecătorești (CASAOPSNAJ).