Saturday, July 2, 2022


Un nou concurs de directori de școli va începe pe 17 ianuarie pentru cele 103 posturi neocupate din județul Bacău

Ministerul Educației va organiza în câteva zile un nou concurs pentru cele 103 posturi de directori și adjuncți vacante în…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at ianuarie 13, 2022

Ministerul Educației va organiza în câteva zile un nou concurs pentru cele 103 posturi de directori și adjuncți vacante în unitățile de învățământ din județul Bacău.

Următoare etapă a concursului de directori începe pe 17 ianuarie, iar cei care trec de probe vor putea fi numiți în 18 aprilie, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Momentan nu există niciun regulament nou sau vreun calendar publicat, în condițiile în care până pe 17 ianuarie mai sunt 3 zile lucrătoare.

Candidații care vor trece de concursul alcătuit din mai multe probe, vor fi numiți în funcții pe 18 aprilie 2022, a mai spus ministrul.

Ministrul a mai anunțat că în prima etapă, care s-a încheiat în decembrie, au fost ocupate doar 60% dintre posturile scoase la concurs.

Conform anunțului oficial al Ministerului Educației, au fost scoase la concurs 8.652 de funcții vacante la nivel național (din care 6.231 funcții de director și 2.421 funcții de director adjunct).

În județul Bacău, au fost ocupate prin concurs 135 de posturi de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar, dintre care 93 de director și 42 de director adjunct. Un număr de 103 funcții de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar din județ au rămas vacante, respectiv 73 de director și 30 de director adjunct.

În aceste condiții inspectoratele vor detașa directori pe 40% din posturile de directori și directori adjuncți ale școlilor din România, adică circa 3.460 de posturi.