Se lucrează la foc continuu la Spitalul Municipal Bacău – Curierul de stiri
Thursday, March 28, 2024


Se lucrează la foc continuu la Spitalul Municipal Bacău

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bacău se va muta la parterul clădirii Spitalului Municipal. Valoarea totală…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Social , at ianuarie 23, 2022

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Bacău se va muta la parterul clădirii Spitalului Municipal. Valoarea totală a investiției se cifrează la aproximativ 22 milioane lei, din care peste 14 milioane lei sunt aferente construcțiilor și montajului, a anunțat Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

‘La o lună de la semnarea contractului de execuţie a lucrărilor la subsolul şi parterul clădirii Spitalului Municipal, mobilizarea antreprenorului general este exemplară. Ritmul în care se lucrează este unul susţinut şi nu ţine cont de zilele de weekend sau de orele târzii. Intervenţia este complexă, având în vedere faptul că lucrările efectuate acum 14 ani nu au fost conservate. Degradarea acestor spaţii presupune intervenţii suplimentare, pentru a reface zonele afectate şi se fac eforturi considerabile pentru ca acest proiect să fie finalizat într-un timp record. Asigurarea spaţiilor adecvate pentru acordarea serviciilor medicale de calitate este prioritară pentru mine’, a afirmat preşedintele CJ Bacău într-un comunicat de presă.

El susţine că va depune ‘toate diligenţele’ pentru ca spitalul, care aparţine municipiului Bacău, să fie finalizat în totalitate şi să intre în circuitul medical cât mai curând posibil.

Valoarea totală a investiţiei se cifrează la aproximativ 22 milioane lei, din care peste 14 milioane lei sunt aferente construcţiilor şi montajului.

Lucrările vizează amenajarea Unităţii de Primiri Urgenţe la parterul Spitalului Municipal, unde vor funcţiona o ‘zonă roşie’ şi o ‘zonă verde’, ambele pentru gestionarea cazurilor COVID-19. Totodată vor exista o zonă de spitalizare zi, una de investigaţii – diagnostic şi zona administrativă a UPU. La subsol spitalului vor fi amenajate prosectura şi spaţiile de depozitare.

Investiţia este realizată în baza unei asocieri între CJ Bacău şi Primăria Bacău