Wednesday, July 17, 2024


Care este job-ul cu cel mai mare salariu din România

Una dintre cele mai importante platforme online de recrutare a forței de muncă în România a publicat un studiu amplu…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Economie Social , at ianuarie 27, 2022

Una dintre cele mai importante platforme online de recrutare a forței de muncă în România a publicat un studiu amplu despre această piață și evoluția din timpul pandemiei.

Un capitol de mare interes este cel legat de dinamica salariilor din țara noastră.

Cu IT-ul pe un loc fruntaș în topul domeniilor cu cele mai mari salarii medii nete, acesta este din nou prezent, de 3 ori chiar, în clasamentul dedicat de această dată pozițiilor cu cele mai mari salarii medii nete.

La polul opus, în clasamentul pozițiilor cu cele mai mici salarii medii nete, regăsim un job din HoReCa, cel de chelner.

Potrivit informațiilor ejobs.ro, slujba cel mai bine plătită în România este cea de pilot și ajunge la un salariu net de 19.500 de lei pe lună.

Pe locul 2 este cea de ofițer naval, cu o leafă de 19.000 lei, urmată de cea de procuror, remunerată cu 18.000 lei pe lună.

La polul opus, cel mai prost plătiți în țara noastră sunt tapițerii, cu un câștig lunar de 1.400 lei, sticlarii, cu 1.450 lei și poștașii care primesc 1.500 de lei pentru munca depusă.

Conform graficului extras din comparatorul eJobs, 50% dintre veniturile introduse în aplicația Salario sunt situate între 2.001 și 4.000 lei. Doar 3,8% dintre salariile de pe piața autohtonă sunt de peste 10.000 de lei.