Wednesday, July 17, 2024


Marcaje pietonale moderne pentru creșterea siguranței rutiere în Onești

De câteva zile oneştenii au observat o schimbare în trasarea trecerilor de pietoni din Onești. mai exact, în intersecţia bulevardului…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Comunicate Social , at martie 31, 2022

De câteva zile oneştenii au observat o schimbare în trasarea trecerilor de pietoni din Onești. mai exact, în intersecţia bulevardului Oituz cu str Tineretului, angajații SC DPP SA Oneşti au marcat trecerile de pietoni în culorile alb şi roşu, zebrele având şi săgeţi spre sensul de circulaţie al maşinilor.

Conducerea societăţii a declarat că în prima fază se doreşte ca de acelaşi tratament să beneficieze trecerile de pietoni de pe principalele artere ale municipiului. Ca procedeu tehnic s-a optat pentru trasarea cu vopsea monocomponenta, roşu cu alb, costurile fiind sensibil mai mici deca dacă se opta pentru vopseaua bicomponentă, în relief.
Reprezentanţii SC DPP au mai adăugat că sunt mai multe motive pentru care s-a luat decizia modificării marcajelor tradiţionale. În primul rând acestea au un aspect mai modern, în ton cu lucrările de reabilitare a domeniului public, dar factorul principal este creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei datorită vizibilităţii sporite a acestor treceri.

După cum a anunțat primarul Laurențiu Neghină pe pagina sa de Facebook, pentru a eficientiza activitatea societății SC DPP SA s-a achiziționat și un utilaj pentru trasat marcaje stradale longitudinale.

Scopul evident al achiziției este reducerea cheltuielilor din bugetul local.
În cadrul contractului de achiziție, firma care a livrat utilajul asigură instruirea personalului pentru manipularea și utilizarea acestuia.
Cu siguranță zilele următoare veți remarca în oraș marcaje noi, nu dintre cele mai reușite, dar în mod sigur, perfectibile prin practică.
Din calculele făcute, este mult mai ieftin să trasăm și să ștergem marcaje pe câteva străzi până devin cu adevărat profesioniști, decât să achiziționăm la nesfârșit acest serviciu extrem de costisitor pentru municipalitate.
Așa cum bine știți, nimeni nu s-a născut învățat, fac apel la înțelegerea dumneavoastră, să reducem pe cât posibil criticile, injuriile, răutățile gratuite, să îi apreciem și să le încurajăm efortul.

 

De menționat este şi faptul că lucrările la infrastructură de apă și canalizare a municipiului Onești nu vor afecta trama stradală a bulevardului Oituz, motiv pentru care acesta va fi locul de unde se va începe activitatea mecanizată de măturare și spălare a drumurilor şi parcărilor, mai exact zona dintre intersecțiile cu străzile Poștei și Tineretului, pe partea cu spațiile comerciale