Fagotul, oboiul și pianul au răsunat spectaculos la Biblioteca Radu Rosetti – Curierul de stiri
Thursday, March 28, 2024


Fagotul, oboiul și pianul au răsunat spectaculos la Biblioteca Radu Rosetti

Marți 5 aprilie 2022, de la ora 17:00, zeci de onesteni au participat, la biblioteca Radu Rosetti la un recital…

PublicatCurierul , in Actualitate , at aprilie 6, 2022

Marți 5 aprilie 2022, de la ora 17:00, zeci de onesteni au participat, la biblioteca Radu Rosetti la un recital cameral susținut de Trioul SYRINX.
Constituit în 1982, trioul Syrinx a desfășurat o bogată activitate concertistică în toată Europa și Asia. Pe cei trei artiști îi leagă o perioadă lungă de colaborare, începând cu anul 1984, de când trioul Syrinx, deja afirmat pe plan național și internațional, a decis să exploreze și repertoriul pentru flaut, oboi, fagot și pian. Au urmat sute de concerte în țară și străinătate, înregistrări la radio și televiziune și pentru casele de discuri din România și Italia (Edipan). Din 1982, trioul a susținut mai mult de 1500 de concerte în Italia, Spania, Germania, Japonia, Elveția, Gibraltar, Anglia, Bulgaria, Moldova, Grecia, Macedonia, Ucraina, Cehoslovacia, URSS etc. A efectuat înregistrări pentru BBC, Radiodifuziunea română, Edipan, V. D. Gallo – Elveția, Electrecord – București.
În anul 1986 ATM (Asociația oamenilor de teatru și muzică) a decis să acorde două din premiile sale anuale, formației Syrinx și pianistului Mihai Ungureanu.
Așadar, oboistul Dorin Gliga, fagotistul Pavel Ionescu și pianistul Mihai Ungureanu au încântat  iubitorii de muzică în Spațiul Multifuncțional al Bibliotecii Radu Rosetti Onești cu celebre lucrări de Johann Joachim Quantz, Ludwig van Beethoven, Clemence de Grandval, Theodore Lalliet.