Wednesday, July 17, 2024


Sectorul de Autostradă Bacău – Paşcani este cu un pas mai aproape de construcţie. Au fost avizați indicatorii tehnico-economici

Consiliul Interministerial a avizat indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Bacău – Paşcani, iar după aprobarea acestora în Guvern se va putea…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at aprilie 29, 2022

Consiliul Interministerial a avizat indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Bacău – Paşcani, iar după aprobarea acestora în Guvern se va putea intra în faza de avizare a Proiectului Tehnic, a anunţat joi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

‘Sectorul de Autostradă Bacău – Paşcani (A7) este cu un pas mai aproape de construcţie! Consiliul Interministerial a avizat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Bacău – Paşcani (77 km). După ce indicatorii vor fi aprobaţi, prin Hotărâre de Guvern, se va putea intra în faza de avizare a Proiectului Tehnic. Finalizarea acestor etape va permite demararea procedurilor pentru lansarea în licitaţie a contractului de construcţie efectivă a celor 77 de km ai acestui sector din Autostrada Moldovei (A7)’, a scris Grindeanu pe pagina de socializare.

Construcţia Autostrăzii Moldovei (Ploieşti – Paşcani), cu o lungime de aproximativ 320 de km, va avea un cost estimat de 25,8 miliarde de lei (fără TVA) şi va fi finanţată prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).