Wednesday, July 17, 2024


Un nou Plan Urbanistic General al municipiului Onești. Ultimul este vechi de 22 de ani

Consilierii oneșteni au aprobat, la propunerea primarului Laurențiu Neghină, proiectul de hotărâre referitor la „Întocmirea Planului Urbanistic General (PUG) al…

PublicatCurierul , in Actualitate Economie Politică , at mai 16, 2022

Consilierii oneșteni au aprobat, la propunerea primarului Laurențiu Neghină, proiectul de hotărâre referitor la „Întocmirea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Onești”. Ultimul PUG al municipiului datează din 2000, fiind prelungit la fiecare zece ani.

Proiectul „Întocmirea Planului Urbanistic General al municipiului Onești” se va depune pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) în vederea finanțării. Valoarea estimată a proiectului este de 157.000 euro fără TVA.

PUG este absolut necesar în cazul unor investiții de interes sau de utilitate publică majoră fiind primul set de norme care trebuie respectate în cazul elaborării oricărui proiect de construcție. PUG cuprinde, pe lângă memoriul tehnic și planșe, Regulamentul local de urbanism.

Actualizarea PUG este obligatorie „pentru asigurarea coerenței și predictibilității procesului de planificare teritorială, de proiectare urbană și de autorizare a construcțiilor pe teritoriul municipiului Onești”, se arată în documentele care au însoțit proiectul de hotărâre inițiat de primarul Laurențiu Neghină.