Premiu pentru Alexia Lăzărescu, CN „Dimitrie Cantemir” Onești, la Olimpiada de benzi desenate – Curierul de stiri
Friday, March 29, 2024


Premiu pentru Alexia Lăzărescu, CN „Dimitrie Cantemir” Onești, la Olimpiada de benzi desenate

Alexia Constantina Lăzărescu, clasa a X-a, Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești a obținut premiul III la Olimpiada de benzi desenate,…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at iunie 6, 2022

Alexia Constantina Lăzărescu, clasa a X-a, Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești a obținut premiul III la Olimpiada de benzi desenate, ediția 2022.

Felicitări tuturor participanților. Vă așteptăm și anul viitor, iar cei care nu au urcat anul acesta pe podium vor avea cu siguranță șanse anul viitor (cu mai multă atenție la tema dată și cu mai multă folosire a imaginației, a originalității în poveștile desenate)” au transmis organizatorii competitiei.

Olimpiada de benzi desenate este un concurs național de benzi desenate, de promovare a tinerelor talente din mediul de învățământ primar, gimnazial si liceal. Ca și anul trecut, lucrările micilor artiști din Onești au fost trimise  prin intermediul Bibliotecii municipale „Radu Rosetti”.

Inițiată de Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor și profesor de benzi desenate, competiția se desfășoară sub egida Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a Academiei Olimpice Române iar ediția din acest an a fost dedicată Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Expoziția cu lucrările câștigătoare se va organiza la finalul lunii iunie. Tot la finalul lunii iunie se va face și premierea.