IPJ Bacău/Continuă acțiunile de prevenire a traficului și consumului de droguri – Curierul de stiri
Friday, March 29, 2024


IPJ Bacău/Continuă acțiunile de prevenire a traficului și consumului de droguri

Polițiștii băcăuani au desfășurat, în această săptămână, activități pe linia prevenirii traficului și consumului ilicit de droguri. Acțiunile au fost…

PublicatCurierul , in Actualitate Comunicate Social , at iulie 22, 2022

Polițiștii băcăuani au desfășurat, în această săptămână, activități pe linia prevenirii traficului și consumului ilicit de droguri.

Acțiunile au fost efectuate de polițiștii de prevenire, siguranță școlară și rutieră în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bacău, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bacău, Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane și Poliția Locală Bacău.

Activitățile desfășurate în comunitate sau în cadrul școlilor de vară au cuprins informații privind prevenirea consumului de droguri și substanțe interzise, dar și despre alte pericole, precum cele legate de circulația rutieră, mediul online sau relațiile cu ceilalți. Au fost informați reprezentanții unităților de cazare din municipiul Bacău, administratorii unităților de alimentație publică, cetățeni aflați în Parcul Catedralei, Parcul Cancicov sau pe insula de agrement, cu privire la legislație, consecințe și riscuri asociate, precum și instituțiile cărora le pot solicita sprijin și consiliere.

Polițiștii și reprezentanții instituțiilor implicate în activități au transmis copiilor, părinților și bunicilor mesajul ”ȘTII cum să rămâi în SIGURANȚĂ!”.

Astfel de activități vor continua, cu scopul de a îndruma cetățenii de toate vârstele, în special tinerii, să își petreacă timpul liber într-un mod sănătos, care să le îmbunătățească performanțele școlare, relațiile cu familia sau cu prietenii.

Comunicat/IPJ Bacău