Saturday, December 3, 2022


Peste 220 de sancțiuni aplicate de Poliția Rutieră Bacău în ultimele zile

Poliţiştii rutieri băcăuani au acţionat, în perioada 12-15 august, pe drumurile publice din judeţ pentru reducerea riscului rutier. Acțiunea a…

PublicatCurierul , in Actualitate Comunicate Social , at august 17, 2022

Poliţiştii rutieri băcăuani au acţionat, în perioada 12-15 august, pe drumurile publice din judeţ pentru reducerea riscului rutier.

Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, îndeosebi consumul de alcool sau a substanţelor psihoactive și viteza excesivă.

În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au aplicat 224 de sancţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Din totalul acestora, 109 au fost aplicate pentru viteză excesivă, iar șase pentru conducere sub influența alcoolului. De asemenea, opt pietoni indisciplinați au fost sancționați de polițiști, zece bicicliști și cinci căruțași. Polițiștii băcăuani au reținut în vederea suspendării 75 de permise de conducere și au retras nouă certificate de înmatriculare.

Au fost reținute 57 de permise de conducere pentru încălcarea regimului legal de viteză, șase pentru conducere sub influența alcoolului, iar restul pentru alte abateri.

Poliţiştii rutieri vor continua activităţile specifice, pe drumurile din judeţ, pentru contracararea aspectelor negative din trafic și prevenirea accidentelor de circulație.

Recomandăm conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă în trafic și să respecte întocmai regulile de circulație pentru a ajunge cu bine la destinație!

Comunicat/IPJ Bacău