Saturday, December 3, 2022


Copiii de la Școala nr. 1 Onești au sărbătorit Ziua Mondială a Inimii la Centrul de Arte al Bibliotecii „Radu Rosetti”

Copiii clasei pregătitoare C de la Școala Gimnazială nr. 1 Onești, învățătoare Mariana Zărnescu, au sărbătorit Ziua Mondială a Inimii…

PublicatCurierul , in Actualitate Cultură și Educație , at septembrie 30, 2022

Copiii clasei pregătitoare C de la Școala Gimnazială nr. 1 Onești, învățătoare Mariana Zărnescu, au sărbătorit Ziua Mondială a Inimii împreună cu bibliotecarii oneșteni, la Centrul de Arte al Bibliotecii „Radu Rosetti”
În fiecare an, 29 septembrie marchează Ziua Mondială a Inimii, eveniment organizat la nivel internaţional de World Heart Organization.
„I-am întrebat pe copii, ce trebuie să facem să avem o viață sănătoasă, iar răspunsurile au fost cam așa: să râdem, să fim fericiți, să bem apă, să facem fapte bune. Și am completat noi… să facem mișcare.„, au mărturisit gazdele copiilor de la Centrul de Arte Onești.
Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, iar scopul, evident, este de a încuraja oamenii să aibă o viață sănătoasă pentru a combate bolile cardiovasculare.
„Considerăm că educația pentru sănătate trebuie făcută din primii ani. Copiii trebuie îndemnați să facă mișcare, să petreacă timpul liber afară. Astfel, pentru o inimă sănătoasă, am făcut mișcare, joi, 29 septembrie, la Centrul de Arte Onești. Cu veselie și energie, alaturi de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Onești. Sănătoși și activi de mici. În viitor, adulți sănătoși și implicați.”, ne-au declarat organizatorii acțiunii de la Centrul de Arte.