Românii ar putea primi anul viitor vouchere pentru reparaţii în locuinţă – Curierul de stiri
Tuesday, April 16, 2024


Românii ar putea primi anul viitor vouchere pentru reparaţii în locuinţă

peste 220.000 de persoane aflate în dificultate ar putea primi anul viitor vouchere pentru reparaţii în locuinţă şi pentru înlocuirea…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at octombrie 18, 2022

peste 220.000 de persoane aflate în dificultate ar putea primi anul viitor vouchere pentru reparaţii în locuinţă şi pentru înlocuirea echipamentelor electrocasnice vechi – a declarat, luni, ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş.

Bugetul pentru acest tip de intervenţie va fi de 600 de milioane de euro.

Voucherul pentru condiţii de locuire, în baza căreia o sumă fixă se acordă beneficiarului pentru repararea locuinţei. Dăm bani pentru repararea caselor la acele persoane aflate în dificultate, familiile cu mulţi copii, care au o situaţie materială precară, persoanele lipsite de venituri şi apoi mai avem o altă categorie de vouchere pe care le-am denumit „de rezilienţă socială”, care au trei componente: componenta de maşină de gătit, aragaz; componenta de maşină de spălat şi componenta de frigider. Componenta de rezilienţă socială este de 4.000 de lei. Componenta de reparaţii pentru locuinţe este tot de 4.000 de lei. Componenta de voucher de rezilienţă socială este gândită pentru centrele comunitare. a declarat ministrul Marcel Boloş.