Polițiști băcăuani sunt prezenți în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică – Curierul de stiri
Wednesday, February 21, 2024


Polițiști băcăuani sunt prezenți în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie a.c., peste 1000 de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate , at decembrie 2, 2022

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie a.c., peste 1000 de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 618 sunt poliţişti de ordine publică, 219 poliţişti sunt de la rutieră, iar restul de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, polițiștii vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor acționa zilnic, cu peste 90 de autospeciale, în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite.

Măsurile de ordine şi siguranţă publică vor fi asigurate zilnic şi de patrulele pedestre de siguranţă publică, care vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, vă recomandă:

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Alegeți ruta cea mai eficientă. Luați în considerare că valorile de trafic pot crește considerabil pe anumite trasee.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau dacă vă simțiți obosiți.

Purtați centura de siguranță și concentrați-vă în permanență asupra traficului!