Monday, January 30, 2023


Încă o mare surpriză la Mondialul de fotbal din Qatar. Spania a fost eliminată în optimi

Selecţionata Marocului s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a…

PublicatCurierulDeStiri , in Actualitate Sport , at decembrie 7, 2022

Selecţionata Marocului s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Spaniei cu 3-0 la loviturile de departajare, marţi seara, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci din optimi încheiat cu 0-0 după prelungiri.

Campioana mondială din 2010 a părăsit Cupa Mondială la fel ca în urmă cu patru ani, când era eliminată în optimi de Rusia, tot la loviturile de departajare (3-4).

Spania a impresionat la începutul turneului final din Qatar, câștigând cu 7-0 meciul cu Costa Rica, dar l-a încheiat în genunchi, fiind eliminată de Maroc, după ce pierduse şi în faţa Japoniei (1-2), în ultimul meci din grupă. Echipa antrenată de Luis Enrique a dezamăgit crunt, făcând unul dintre cele mai slabe meciuri din ultima vreme, fapt confirmat de statistica la finalul primei reprize: cu doar un şut la poartă, a fost cea mai slabă repriză pentru ”La Roja” la Cupa Mondială începând din 1966.

Ibericii au avut o posesie covârșitoare, însă nu au pus decât arareori în pericol poarta lui Bounou, portarul echipei Sevilla.

De cealaltă parte, marocanii au făcut un joc defensiv cvasi perfect, punctând decisiv la loviturile de la 11 metri.

În optimi Marocul va întâlni reprezentativa Portugaliei, care a învins naționala Elveției cu un neverosimil 6-1